Utställningen Unga Forskare är världens chans för unga talanger inom naturvetenskap och teknik

På Utställningen Unga Forskare får du möjlighet att visa upp ditt projekt och tävla om priser och stipendieresor ut i världen till ett totalt värde av över en halv miljon kronor och samtidigt få en upplevelse för livet! I februari och mars anordnas Utställningar runtom i landet och de bästa projekten går vidare till den nationella finalen på Tekniska museet i Stockholm som anordnas någon gång i slutet av mars eller början av april. Finalen pågår under fem intensiva dagar, där de utställarna får träffa juryn, gå på spännande studiebesök, lyssna på föreläsningar och delta i den traditionsenliga sittningen. Det hela avslutas med en prisceremoni på Tekniska museet då vinnarna presenteras.

Gymnasieungdomar från hela Sverige ställer ut med naturvetenskapliga eller tekniska projekt som de gjort i skolan (exempelvis gymnasiearbete), via en sommarforskarskola, på fritiden eller på något annat sätt. Har du ett naturvetenskapligt eller tekniskt arbete och går på gymnasiet är du välkommen att vara med! Alla som vill är dessutom hjärtligt välkomna att besöka Utställningen för att ta del av Sveriges häftigaste gymnasiearbeten.

Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga nyheter och dessutom finns vi nu även på Instagram!

Utställningen Unga Forskare har förenat och belyst unga talanger inom naturvetenskap och teknik i mer än 50 år

Stiftelsen Unga Forskare (StUF) bildades 1963 av en rad organisationer med Tekniska museet i Stockholm och dåvarande tidsskriften Industria i spetsen. Stiftelsen heter nu Förbundet Unga Forskare och har som syfte att utveckla ungas intresse för naturvetenskap och teknik. För ändamålet skapades Utställningen Unga Forskare, som sedan starten arrangerats varje år på Tekniska museet. Det praktiska arbetet sköts av Utställningsgruppen, som arbetar året runt för att organisera utställningen. Utställningen Unga Forskare 2017 kommer att vara den 55:e i ordningen!