Anmälan är öppen nu! Klicka på fliken Anmälan uppe till höger för att komma till anmälningsformuläret.

Utställningen Unga Forskare är världens chans för unga talanger inom naturvetenskap och teknik

På Utställningen Unga Forskare får du möjlighet att visa upp ditt projekt och tävla om priser och stipendieresor ut i världen till ett totalt värde av över 800,000 kronor och samtidigt få en upplevelse för livet! I februari och mars anordnas Utställningar runtom i landet och de bästa projekten går vidare till den nationella finalen på Tekniska museet i Stockholm som i år är den 3-7 april. Finalen pågår under fem intensiva dagar, där de utställarna får träffa juryn, gå på spännande studiebesök, lyssna på föreläsningar och delta i den traditionsenliga sittningen. Det hela avslutas med en prisceremoni på Tekniska museet då vinnarna presenteras.

Gymnasieungdomar från hela Sverige ställer ut med naturvetenskapliga eller tekniska projekt som de gjort i skolan (exempelvis gymnasiearbete), via en sommarforskarskola, på fritiden eller på något annat sätt. Har du ett naturvetenskapligt eller tekniskt arbete och går på gymnasiet är du välkommen att vara med! Alla som vill är dessutom hjärtligt välkomna att besöka Utställningen för att ta del av Sveriges häftigaste gymnasiearbeten.

Anmälan till Utställningen Unga Forskare 2016 öppnade den 8 januari och stänger den 11 februari 2016. Anmälan gör du under fliken anmälan uppe till höger. Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga nyheter!

Utställningen Unga Forskare har förenat och belyst unga talanger inom naturvetenskap och teknik i 50 år.

Stiftelsen Unga Forskare (StUF) bildades 1963 av en rad organisationer med Tekniska museet i Stockholm och dåvarande tidsskriften Industria i spetsen. Stiftelsen heter nu Förbundet Unga Forskare och har som syfte att utveckla ungas intresse för naturvetenskap och teknik. För ändamålet skapades Utställningen Unga Forskare, som sedan starten arrangerats varje år på Tekniska museet. Det praktiska arbetet sköts av Utställningsgruppen, som arbetar året runt för att organisera utställningen. Utställningen Unga Forskare 2016 kommer att vara den 54:e i ordningen!