Stockholm International

Youth Science Seminar


SIYSS är ett årligt event i Förbundet Unga Forskares regi, där 25 av världens främsta unga forskare bjuds in till Stockholm för att ta del av ett unikt program under Nobelveckan i december. Alla deltagare har blivit utvalda för sin framstående forskning på internationella vetenskapstävlingar, eller av topprankade universitet, och SIYSS anses idag som ett av världens mest prestigefyllda arrangemang för unga forskare. Veckan präglas av kulturellt och intellektuellt utbyte och under SIYSS Seminariet den 9 december presenterar deltagarna sina prisbelönta forskningsprojekt för 1500 gymnasieelever, med syftet att inspirera till en framtid inom naturvetenskap och teknik. Deltagarna har även förmånen att närvara vid utdelningen av Nobelpriset och Nobelbanketten, vilket avslutar deras mycket unika vistelse i Stockholm.
 
For information about the seminar in English as well as information for participants and prospective or currently affiliated organizations, please click on "in English"
 

 
 
 
 
Anmälan till 40 -årsjubileét av Stockholm International Youth Science Seminar
 
SIYSS
 
 
SIYSS Seminariet 2016 kommer hållas 9 december i Aula Medica.
Anmälan är öppen mellan 12 september och 31 oktober.
 
Nu är anmälan öppen till den 40:e upplagan av Stockholm International Youth Science Seminar, vinterns vetenskapliga höjdpunkt för gymnasieungdomar!
 
SIYSS Seminariet 2016 kommer gå av stapeln den 9 december i Aula Medica vid Karolinska Institutet i Stockholm. Det kommer vara en dag fylld med presentationer och mingel av och med 25 av världens mest framstående unga forskare som uppvisar sina forskningsprojekt. I år är det SIYSS 40-årsjubileum, vilket kommer att uppmärksammas under seminariedagen. Ni är välkomna att fira med oss!
 
För att inspirera ytterligare kommer en spännande gästföreläsning med Cecilia Hertz, VD för rymddesignföretaget Umbilical Design, hållas under dagen. Umbilical Design utvecklar produkter för användning i rymden, men de tar även rymdtekniken ner till jorden genom innovativa lösningar i den svenska industrin. Exempel på rymdprojekt de har medverkat i är konstruktionen av en tänkt framtida bas på Mars, samt utformandet av en räddningsfarkost till den internationella rymdstationen ISS. Platser till gästföreläsningen reserveras i förhand genom att välja till det som alternativ i anmälningsformuläret.
 
Dagen kommer vara uppdelad i för- och eftermiddagsblock där föreläsningspass och mingel med forskarna ingår. Ni kommer i anmälan att få önska vilket block det är som ni helst vill vara med på. Vi kommer att bekräfta vilket block ni får i ett bekräftelsemail som vi skickar ut efter anmälningstidens slut. Bekräftelsemailet kommer även att innehålla mer information om seminariet tillsammans med lite användbara tips för dagen.
 
Nytt för i år är att vi kommer att kunna erbjuda en guidad tur där vi, tillsammans med er, besöker forskarnas montrar och pratar med dem om deras arbeten, hur de började intressera sig för forskning, vad de tycker är roligt inom vetenskap med mera. Ni anmäler intresse för detta i anmälningsformuläret nedan.
 
Anmälan till SIYSS Seminariet 2016 stänger den 31/10, men det är först till kvarn som gäller. En anmälan till SIYSS 2016 är gratis, men bindande och alltså inte preliminär. Vid eventuellt förhinder erfordras en avgift på 870 kr.
 
 
Skulle några frågor dyka upp är ni alltid välkomna att kontakta oss på siyss.seminariumatungaforskare.org. Vi ser fram emot att välkomna er i december!
 
Med vänliga hälsningar, Arrangörsgruppen för SIYSS 2016
 
  
 SIYSS
  
 
 
 

 STIFTELSER

Tack till:

Stiftelsen Oscar och Maria Ekmans Donationsfond
Kungliga Patriotiska Sällskapet
Stiftelsen Lars Hiertas Minne
Åke Wibergs Stiftelse
Prins Carl Gustafs Stiftelse

SPONSORER

 

With the power of Podio,

for web-based crm lead management 

our team can effectively work together from anywhere,

to escape email overload, alleviate document chaos and much more.

Get structured with Podio's easily modified workspaces and apps,

so you and your team can work the way you want to.

 

Sverigealmanackan