Luftmotstånd?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Karl Larsson
Bild för Karl Larsson
Luftmotstånd?

Den gågna veckan var jag i Stockholm och besökte Utställningen (den var fantastisk) på vägen hem kom jag att tänka på att x2k-tågen har vågad plåt längs sidorna, medan flygplan (som ju också ska vara "friktionsfria") är helt släta.

 

Är det någon som kan förklara för mig varför det är så?

Nils Anlind
Bild för Nils Anlind

Intressant tanke.

Men vad jag kan se (något som min kära vän Professor Google bekräftar) så är det så att vissa tåg har räfflad plåt men det finns även en stor mängd som saknar det. Jag tror därför att det skulle kunna ha att göra med vilket material man har använt sig utav eller en enkel design fråga.

För att komma vidare borde man kanske undersöka vad som är specifikt för de tåg som har räfflat utseende och de som inte har det.

Kassör Distriktsstyrelsen Östra Götaland (UFÖS)

Kandiderande Förbundsstyrelsen 2013

Mätningsgruppen

Martin Norlin
Bild för Martin Norlin

Den var lite klurig måste jag erkänna. Funderade ett tag på om det kunde ha att göra med svenskt klimat och is-/snöbeläggningar på tågen, men känns inte som om det skulle hjälpa, snarare stjälpa...

Projektledare IT-gruppen Ansvarig för externa kontakter i UFCX-distrikt
Zwolff
Bild för Zwolff

Jag har inget bra svar, men det är inte alltid så att en perfekt slät yta är det bästa. Till exempel flyger en golfboll bättre med de små groparna i än om den vore slät.

Så finns det andra aspekter än luftmotstånd också. Ett flygplan åker ju trots allt aningen snabbare än ett X2k och luftmotstånd beror ungefär på kvadraten av tvärsnittsarean. Eftersom plåten är vågad på höjden blir den styvare i längdriktningen vilket säkert är användbart vid urspårning

Jag får fråga nästa gång jag på jobbet möter någon från den avdelningen som designar tågkarosser om varför X2k har vågad plåt.

Johannes Z Wolff Verksamhetsrevisor
Sebastian Sahlin
Bild för Sebastian Sahlin

Johannes idé om skydd vid urspårning låter som en mycket bra hypotes men googlar man på TGV (franska snabbtåg) och shinkansen (japans ditto) som färdas ännu snabbare än x2k och som kör nyare generationer av tåg ser man att de är släta som babyrumpor. Strukturell integritet lär ju vara än mer prioriterat när man konstruerar tåg byggda för hastigheter kring 300-400 km/h. Kan ju ha att göra med vidareutveckling av materialkonstruktion och så vidare men jag tror nog att det här med vågad plåt handlar om design i slutändan.

IT/webansvarig i Utställningsgruppen 2012

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera