Bild för Gäst

Nytt år, nya skribenter!

Hej,

I år kommer ni främst att få höra från Jacob Lagerros, styrelsens informationsansvarige, och så jag då, Tove Verner-Carlsson, allmän ord-fantast (så skulle nog Jacob också kunna beskrivas dock). Kanske blir det något gästinlägg..?

Bild för Gäst

(Previously on) Riksstämman

Så var en Riksstämma till ända. En väldigt grym sådan.

Jag har märkt att bloggen har halkat efter. Sommaren kom med sin ljuva semester och sedan kom hösten med allvaret och en hel del att förbereda inför Riksstämman. Alla dokument, rapporter, tal, framföranden, propositioner, allt skulle hinna bli klart – och det blev det också! Men det tog sin lilla tid och bloggen fick därför halka efter.

Men vad hände då?

Bild för Gäst

Verksamhetshelgen

Dagens inlägg kommer från min kära kollega, styrelseledamoten Jenny Sedhed. Hon skriver om verksamhetshelgen, både till er som var med och fick ta del av det roliga och även till oss som tyvärr missade tillfället.

Bild för Gäst

Representation, reflektion, motion & aktion

Så var den 52:a upplagan av Utställningen Unga Forskare tillända.

Vi i Förbundsstyrelsen gästade både på invigningsceremonin med ett inledande inspirationstal av vår Ordförande Diana, deltagande på Avslutningsmiddagen med ett egengjort spex för Utställarna, representation på Prisceremonin och genom extrauppdraget som mentorer för Gnistans vinnardag i Stockholm.

Bild för Gäst

Förbundsstyrelsen 2014 är igång!

När man är ny på ett ställe får man passa på att hälsa både sig själv och alla andra välkomna. Så välkommen till Ordförandebloggen 2014. Jag som skriver heter Caroline och är styrelseledamot i Förbundet Unga Forskares Förbundsstyrelse 2014 tillsammans med David, Tove, Olle, Jenny, Aleksandra, Caspian och vår ordförande Diana. I styrelsen har jag bland annat rollen som Informationsansvarig och har då även ansvar för just den här bloggen.

Bild för Gäst

Budget

Här skriver Unga Forskares kassör Nils Anlind om årets budget. Diskutera gärna på forumet

I och med strategin har budgeten fått vissa ett lite nytt utseende mot vanligt. Mindre justeringar har såklart gjorts för att bättre representera kostnaderna, men jag tänker bara gå igenom de större uppdateringarna.

Bild för Gäst

Utvecklingsfonden

Utvecklingsfonden startade i Unga Forskare när det fanns ett överskott i verksamheten. Tanken var att genom att sätta av överskottet, kunde dessa pengar användas i händelse av neddraget bidrag från Ungdomsstyrelsen eller andra oförutsedda händelser. Det skulle också kunna användas vid särskilda satsningar eller investeringar.

Bild för Gäst

Vad ska rikstämman säga att förbundet ska göra 2014?

Här kommer nästa blogginlägg om propositioner. Gustav Johansson skriver om verksamhetsplanen.
Bild för Gäst

Förebilder och sommarpratare

AstraZenecas sommarforskarskolan kan vi läsa på på Metros första sida. Kul tycker jag! Det är så klart alltid kul för alla arrangörer att man får synas och att det viktiga arbetet uppmärksammas. För mig är det också otroligt viktigt på ett djupare plan.  För att fler unga ska upptäcka hur kul och häftigt naturvetenskap och teknik måste det bli något som man faktiskt kan ägna sig åt på friden. Då tror jag att bland det viktigaste vi kan göra är faktiskt visa vad vi gör.

Sidor